nieuws

Wees niet bang om af te lossen

Archief

Het is verstandig om je hypotheek snel af te lossen, ook al beweren banken en hypotheekadviseurs vaak het tegendeel, zo schrijft de Volkskrant vandaag. “Nederlanders gebruiken hun spaargeld niet om hun hypotheekschuld (deels) af te lossen omdat banken en hypotheekadviseurs hun dat met klem afraden.”

Wees niet bang om af te lossen

De meeste consumenten vinden financiële zaken ingewikkeld en varen daarom blind op het advies van hun adviseur, stelt de krant. "Maar hij wordt betaald door de bank, die er belang bij heeft dat u zo min mogelijk aflost." Daarnaast wordt gewezen op de boetes voor vroegtijdig aflossen; zonder tussentijdse aflossing ontvangen banken veel meer rente.
Het argument dat aflossen ten koste gaat van de renteaftrek is niet geldig, aldus de Volkskrant. "Als u niet aflost, betaalt u uiteindelijk veel meer rente." Vanwege de lage rente is maandelijks geld inleggen op een spaarrekening evenmin gunstig. De angst voor de bijleenregeling is verder ongegrond omdat sowieso aan te raden is om de overwaarde in een nieuw huis te steken. "Hoe minder u tussentijds aflost, hoe meer rente (weggegooid geld) u over de hele looptijd van de hypotheek kwijt bent." 
(de Volkskrant, pag. 21)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
DNB zegt tien verzekeraars van auto's de wacht aan
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
'Te lage premies auto'
(De Gelderlander, pag. 12; de Volkskrant, pag. 18; het Parool van gisteravond, pag. 16; NRC Handelsblad van gisteravond, pag. 22)
 
Aegon loost Brits bedrijf
(De Telegraaf, pag. 20; Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Fout in rekeningen verzekeraars
(Het Financieele Dagblad, pag. 5)
 
Van Lanschot ziet klanten steeds meer aflossen op hypotheken
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel