nieuws

Wat kunt u doen aan uw woekerpolis?

Archief

Als woekerpolisklant betaalt u nog braaf maandelijks premie. Ermee doorgaan of switchen? In het Financieele Dagblad van zaterdag een artikel daarover. Wie een dure beleggingsverzekering heeft, wordt belaagd door lieden die claimen een oplossing te hebben. ‘Soms zijn het adviseurs die werkelijk een beter product aanraden, soms zijn het verkopers die weer een nieuwe doelgroep hebben gevonden’, zegt René Graafsma, financieel adviseur en medeauteur van het boek Woekerpolis, hoe kom ik er vanaf?

Wat kunt u doen aan uw woekerpolis?

Volgens Graafsma gaat de zogeheten Wabeke richtlijn die de verzekeraars volgen niet ver genoeg. 'Bij die regeling wordt gekeken naar een maximaal percentage per jaar over het opgebouwde vermogen. Als je dat percentage van 2,5 gebruikt, betaal je bij veel polissen nog steeds te veel in verhouding tot de geleverde diensten.'
Een rekenvoorbeeld laat zien hoe hard 2,5% er op de langere termijn in hakt. Bij een polis met een looptijd van dertig jaar en een inleg van euro 2000 per jaar heeft de klant aan het eind van de rit zo'n euro 22.500 aan de verzekeraar afgedragen. Hierbij is het rendement even buiten beschouwing gelaten. Van een eventueel rendement gaat die 2,5% ook af.
(Het Financieele Dagblad, zaterdag, pag. 39)
 
 
Overig verzekeringsnieuws maandag in de media:
 
Ban op vroeg pensioen via levensloop 'ondoenlijk'
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Verkeersslachtoffer kreeg pas na 18 jaar gelijk van verzekeraar
(De Telegraaf, pag. 5) 
 
Kink in de kabel bij ING
(Volkskrant, pag. 17)
 
Vereisten garantiehypotheek soepeler
(Volkskrant, pag. 18)
 
 
Zaterdag in de media:
 
Kosten Moerdijkbrand liggen aanzienlijk hoger
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Hypotheek ruimer
(Telegraaf, pag. 1)
 
Massaontslag ABN Amro
(Het Parool, pag. 16; NRC Handelsblad, pag. 26; Trouw, pag. 13)
 
Kredieten bij banken naar lager niveau
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

Reageer op dit artikel