nieuws

Vrouwen zijn rond hun vijftigste brokkenmakers

Archief

Jonge mannen tussen de 18 en 20 jaar zijn de gevaarlijkste weggebruikers, maar ook vrouwen in de leeftijdscategorie van 48 tot 52 jaar blijken grote brokkenmakers, zo stelt autoverzekeraar Allsecur na onderzoek vast.

 

"Vrouwen lenen hun auto vaak uit aan hun kinderen, omdat die niet de grote auto van pa mogen lenen", zo analyseert marketingmanager Johan van den Neste de uitkomst van het onderzoek.

 

Die kinderen blijken de ware risicogroep en dan met name de jongens. Ruim één op de vier mannelijke bestuurders tussen de 18 en 20 jaar rijdt schade. Overschatting van de eigen rijvaardigheid en agressief rijgedrag zijn vaak de boosdoener. Van den Neste: "Het is bekend dat jonge bestuurders zich onverantwoordelijker in het verkeer gedragen. De oorzaak is een onvolgroeide hersenkwab. Het gedeelte van de hersenen waarin verantwoordelijkheidsgevoel ontstaat, heeft zich pas met 25 jaar volledig ontwikkeld." Hij is dan ook geen voorstander van verlaging van de ‘rijbewijsleeftijd’ naar 17 jaar."

 

Reageer op dit artikel