nieuws

Verzekeraars winnen hypotheken van banken

Archief

Verzekeraars winnen marktaandeel op de hypotheekmarkt, meldt het Financieele Dagblad. Dit gaat ten koste van de grootbanken. Rabobank en ABN Amro leveren in, terwijl Aegon en Delta Lloyd het aantal hypotheekklanten zien stijgen. Alleen grootbank ING wint wel aan marktaandeel.

Verzekeraars winnen hypotheken van banken

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Delta Lloyd en gegevens van adviesbureau IG&H Consulting. Delta Lloyd heeft zijn hypotheekproductie in het eerste halfjaar met 78% opgeschroefd naar euro 1,3 mrd. Het marktaandeel van de verzekeraar is naar 3% gestegen.
Volgens topman Niek Hoek heeft Delta Lloyd onder meer een flink aantal klanten binnengehaald die van hun bank geen bevredigend aanbod kregen om hun lopende hypotheek over te sluiten. 'Wij kunnen inspelen op hun behoefte omdat wij in tegenstelling tot andere partijen niet gelimiteerd zijn in onze financiering.'
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Sterk eerste halfjaar voor Delta Lloyd
(Het Financieele Dagblad, pag. 13; Telegraaf, pag. 23; Het Parool, pag. 19)
 
ING ziet winst stijgen ondanks Griekenland
(Het Financieele Dagblad, pag. 13; Het Parool, pag. 18; Volkskrant, pag. 19; Telegraaf, pag. 23)
 
ING moet terug naar Brussel
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
ING: minder winst uit bankieren, meer winst uit verzekeren
(Trouw, pag. 14)
 
Coalitie: nieuwe norm niet bij NHG-hypotheek
(Het Parool, pag. 19)

Reageer op dit artikel