nieuws

Vergelijkshop Steenwijk failliet

Archief

Vergelijkshop Steenwijk is door de rechter in Zwolle failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaren van de vestiging, Marcel Kuiper en Joas From. Zij zijn tevens eigenaar van de Vergelijkshop-franchiseformule, die met zes vestigingen actief blijft.

Vergelijkshop Steenwijk failliet

Een belangrijke aanleiding voor de faillissementsaanvraag is de ingezakte hypotheekmarkt, zegt curator Jelle Damstra. Kuiper voegt daaraan toe dat enkele medewerkers langdurig ziek waren. "Dat kost veel geld, zeker als daar ook het terugbetalen van provisie bij komt. Wij hadden geen andere keus."
De vestiging in Steenwijk telde vijf medewerkers, aan wie ontslag is aangezegd. Belangrijke schuldeisers zijn ING Bank en Nationale-Nederlanden. De vordering van ING Bank beloopt, inclusief hypotheek, circa € 430.000, aldus Damstra.
De Vergelijkshop-formule is sinds eind 2008 eigendom van Kuiper en From, die als franchisenemers in Steenwijk waren gestart. Zij namen toen de aandelen over van Arjan Stroeve, Hans Fokkens en Ernald Belonje. Volgens Kuiper wordt nu even pas op de plaats gemaakt, al blijft uitbreiding in het westen van het land een wens van de keten.

Reageer op dit artikel