nieuws

Unigarant laat bromfietspremie ongemoeid

Archief

De alarmerende cijfers die de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vorige week bekendmaakte over de diefstal van brommers en scooters is voor marktleider Unigarant geen reden de tarieven aan te passen. Vorige week kondigde ASR wel een premieverhoging voor scooterverzekeringen aan.

Unigarant laat bromfietspremie ongemoeid

Los van de toenemende diefstallen "gaat het om jonge mensen met weinig ervaring in het verkeer", zo vertelde topman Jos Baeten in een toelichting op de halfjaarcijfers aan De Telegraaf. ASR brengt vanaf 1 september verschil aan in de premies voor de groep 16- tot 19-jarigen: er komt een premie per leeftijd en dat kan voor de jongste bestuurders "enkele tientallen procenten" meer premie opleveren.
Unigarant, met zo'n 300.000 bromfietspolissen marktleider in dit segment, past alleen de premies voor bromfietsen van bezorgdiensten aan. De bonus-/malusregeling wordt afgeschaft en vervangen door een vaste premie. "Voor een goede werking van de BM-ladder heeft een brommer een vaste bestuurder nodig. De ervaring leert dat bromfietsen, ingezet voor bezorgdiensten, vaak door verschillende personen worden gebruikt. Daardoor werkt de BM-ladder niet naar behoren", zo verklaart Unigarant de maatregel.

Reageer op dit artikel