nieuws

Twee potentiële kopers voor Cinjee Advies

Archief

Twee partijen uit de verzekeringsbranche hebben belangstelling voor een ‘doorstart’ van het failliete Cinjee Advies. “De opbrengst van de portefeuilles zou in dat geval in een depot komen, dat verdeeld wordt onder de schuldeisers”, zegt mr. Pim Nuiten, die Cinjee-curator en kantoorgenoot Eddy Butin Bik vervangt tijdens diens vakantie. Eén van de kandidaten is SAA, waar klanten van Cinjee momenteel via de website door de curator naar verwezen worden.

Twee potentiële kopers voor Cinjee Advies

"Bij Cinjee is sprake van een wirwar van aanspraken, rechten en verpandingen, waar nauwelijks uit te komen is", zegt Nuiten, zelf eerder namens het kantoor Veldhuizen & Nuiten curator was in de Fortucon-zaak. "Feit is dat verschillende portefeuilles van Cinjee meerdere keren zijn verpand. Er zijn bovendien aandelenpakketten verkocht en portefeuilles teruggeven vóór maar ook tijdens het faillissement, waardoor je op het terrein van paulianeus handelen bent beland." Dullemond Bedrijfsadvies is ingehuurd voor een inventarisatie van de in het verleden overgenomen portefeuilles en onderliggende portefeuillerechten. Verder is een begin gemaakt met het boekhoudkundig onderzoek.
Volgens Nuiten is het met Cinjee Advies misgegaan na de aanvaring met ASR. "Toen is het bedrijf allerlei financiële gaten gaan opvullen met persoonlijke leningen in de privésfeer en bij de kerk waar de familie Cinjee lid van was. Zo is in totaal € 4,5 mln opgehaald. De gevolgen bij deze groep investeerders zijn dramatisch, maar gezien de bijna absurde rendementen tussen de 12% en 15% per jaar hadden deze geldgevers wel voorzichtiger moeten zijn", aldus Nuiten.

Reageer op dit artikel