nieuws

Tussenpersoon trekt kort geding tegen curator Cinjee in

Archief

Een tussenpersoon die een kort geding had aangespannen tegen de curator van Cinjee om het pandrecht op de verkochte assurantieportefeuille te handhaven, heeft dit ingetrokken. Het kort geding stond voor vanmorgen op de rol. 

Tussenpersoon trekt kort geding tegen curator Cinjee in

Volgens de advocaat "lijkt het verweer van de curator dat het ingeroepen pandrecht nietig is op grond van art. 2:207c BW dusdanig steekhoudend dat cliënte mij opdracht heeft gegeven het verzoek toepassing te geven aan artikel 2:251 BW in te trekken". Cinjee-curator Eddy Butin Bik gooide onlangs de knuppel in het hoenderhok door openlijk vraagtekens te zetten bij de rechtsgeldigheid van pandrecht op assurantieportefuilles. "In het zakelijk recht is er sprake van een gesloten systeem en de wetgever heeft geen mogelijkheid gegeven voor het vestigen van pandrecht op assurantieportefeuilles", zo bracht hij in AM 15 de discussie over pandrecht op gang. De uiterste consequentie van het wegvallen van het pandrecht is volgens Butin Bik dat de portefeuilles gemakkelijker kunnen worden doorverkocht aan derden. "Ik sluit niet uit dat het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, uiteindelijk een uitspraak zal moeten doen." Portefeuillemakelaar Cisco Barão, die diverse aankopen van Cinjee Advies begeleide, verkondigde eerder het niet eens te zijn met de stelling van de Cinjee-curator dat het pandrecht niet geldig zou zijn.
De discussie in de branche over het wel of niet bestaan van pandrecht is voor Bureau D&O aanleiding om op 9 september een informatiebeeenkomst te organiseren waar onder meer diverse juristen hun standpunt verkondigen.

Reageer op dit artikel