nieuws

Stamgast Marjoleine van der Zwan

Archief

Marjoleine van der Zwan is directeur van medisch aansprakelijkheidsverzekeraar MediRisk

Meer dan zestig ziekenhuizen zijn aangesloten bij de onderlinge. Werken in een ziekenhuis is Van der Zwan overigens zelf niet vreemd: ze vervulde diverse managementfuncties in ziekenhuizen. Wat is je achtergrond? Ik ben geboren in Utrecht op 7 juli 1971 als dochter van een dierenarts en een onderwijzeres. Opgegroeid in het midden van het land tussen de boerderijen en de bomen. Ik ben getrouwd met John en heb twee kinderen. Voor welk beroep was je voorbestemd? Dierenarts. Mijn vader was dierenarts en al op mijn zesde stond ik mee te helpen kalfjes op de wereld te zetten. Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom? Het paard. Meer dan vijftien jaar heb ik met deze dieren dagelijks samengewerkt. Geven en nemen, leiden en geleid worden, aanvoelen, aanleren en genieten van de power bij een succesvol genomen hindernis. Bespeel je een instrument? Ik kan op alle fluiten spelen en speel (een beetje) piano. Mijn toenmalige fluitleraar vond dat ik naar het conservatorium moest en belde mijn moeder dat ze erop toe moest zien dat ik thuis zou blijven studeren. Als twaalfjarige had ik natuurlijk geen behoefte aan een betuttelende leraar. Dat betekende de ommekeer: ik koos voor de sport. Hyves, LinkedIn, Twitter? LinkedIn. Ter voorbereiding op afspraken en om met relaties uit het verleden in verbinding te blijven staan. Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen? Ik kreeg kippenvel van het luisteren naar een 16-jarige dochter, die op indrukwekkende wijze een toespraak hield ter gelegenheid van het tweede huwelijk van haar vader. Wat was je laatst bijgewoonde massaevenement? Koninginnedag op het Museumplein. Wat is je leukste of meest bijzondere hobby? Ik snoei graag rozen. Het mooie van een tuin onderhouden is dat de energie die je er in stopt er altijd weer dubbel en dwars uitkomt. Wat doe je op zaterdagmiddag? Winkelen en afsluitend een heerlijk koel biertje drinken met een stel voetbalmannen. En op zondag? Lekker met mijn gezin eropuit naar het strand of het bos, daarna ergens eten. Weleens actief in sportschool? Dat niet. Wel regelmatig op de tennisbaan of in het zwembad te vinden. Volgende vakantiebestemming? Frankrijk, op de bonnefooi zoals altijd. Ik hou helemaal niet van geplande vakanties. Het avontuur en de onverwachtse ontmoetingen geven mij een compleet gevoel van vrijheid. Welk land kies je bij gedwongen emigratie? Frankrijk, vanwege dat gevoel van vrijheid en de warmte. Daarnaast spreken het eten en de wijn me natuurlijk ook erg aan. Of weer terug naar Duitsland. Ik heb daar eerder anderhalf jaar gewoond in de buurt van Lübeck. Beste sportprestatie ooit? Gelders kampioene met paardrijden. Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen? Heerlijk lanterfanten, de kinderen naar school brengen, beetje rommelen in de tuin, administratie doen, lekker muziekje aan, kopje koffie, krantje erbij Wat is je favoriete drank(je)? Een glas oude port, overdag koffie. Wat in de branche had je liever willen missen? Helemaal niets, ik vind het een uitdagende sector en alle huidige ontwikkelingen hebben zijn functie! Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk? Bij Impuls, een welzijn- en kinderopvangorganisatie in Amsterdam-West, ben ik toezichthouder. Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen? Ik had graag naar restaurant elBulli van de Catalaanse topchef Ferran Adrià gegaan, maar die is helaas gestopt. Voor de rest heb ik geen grote wensen. Ik probeer de kansen te pakken die ik krijg en creëer, en probeer daarvan te genieten. Die instelling heb ik overgehouden aan mijn werk in twee kankercentra. Er zijn zo veel gebeurtenissen waar je niet of nauwelijks invloed op hebt, dus pluk ik zoveel mogelijk de dag.

Reageer op dit artikel