nieuws

SNS wil ruimere NHG starters

Archief

In het FD staat vandaag dat de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) zou voor starters moeten worden verruimd. Hierdoor kan de woningmarkt worden gestimuleerd. Dit heeft bestuursvoorzitter Ronald Latenstein van SNS Reaal donderdag gezegd na afloop van de publicatie van de halfjaarcijfers.

SNS wil ruimere NHG starters

'De NHG zou opgerekt moeten worden voor mensen die beginnen op de woningmarkt', aldus Latenstein. 'Ik denk bijvoorbeeld aan scheefhuurders. Die zouden dan over de streep kunnen worden getrokken om een huis te kopen.' Scheefhuurders zijn mensen die afgezet tegen hun inkomen in een te goedkoop huurhuis wonen.
Over de manier waarop de NHG verruimd zou moeten worden, heeft Latenstein nog geen uitgewerkte ideeën. Te denken valt aan aan een verhoging van het NHG-plafond. Nu geldt de garantie voor woningen tot een aankoopwaarde van euro 350.000.
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Terugbetalen staatssteun nog lastig voor SNS, ondanks goede cijfers
(Trouw, pag. 15)
 
Verzekeraars: geen ruimte voor hogere zorguitgaven
(Het Financieele Dagblad, pag. 3 en 11)
 
Hypotheek loden last na pensioen
(Telegraaf, pag. 3)
 
NMA pleit Carglass vrij
(Telegraaf, pag. 3; Trouw, pag. 13)

Reageer op dit artikel