nieuws

Sekseverschillen blijken groot bij financieel advies

Archief

Vrouwelijke financieel adviseurs blijken significant beter te scoren op klantgerichtheid en het goed vastleggen van gegevens dan mannen. Dat blijkt uit een digitaal onderzoek van levensverzekeraar Ergo onder 774 financiële dienstverleners. Troost voor de mannen, zij scoren weer beter als het gaat om het behalen van commerciële resultaten en koude acquisitie binnen het mkb-segment.

Sekseverschillen blijken groot bij financieel advies

Vrouwelijke adviseurs scoren ook beduidend hoger dan hun mannelijke collega's als het gaat om loyaliteit aan het kantoor en de inventarisatie ten behoeve van het klantprofiel. Door deze eigenschappen verwacht Ergo-directeur Theo Oskam dat het aantal vrouwelijke adviseurs binnen de adviestrajecten voor de zwaardere financiële producten zal toenemen: "We merken dat de sector drastisch aan het veranderen is. Van verkoopgedreven naar adviesgericht. Zeker voor de complexe producten worden van adviseurs hele andere vaardigheden verwacht, dan in het recente verleden, toen vooral werknemers met sterk talent voor acquisitie zeer gewild waren. Nu draait het veel meer om het talent om te luisteren naar de klant en het gedisciplineerd onderzoeken wat echt in het belang is van de klant, voordat een oplossing wordt gesuggereerd. Het is opvallend te zien dat ondernemers zelf aangeven dat vrouwelijke adviseurs gemiddeld genomen beter getalenteerd zijn dan de mannelijke adviseurs. Of dit een blijvende voorsprong is, of dat mannelijke adviseurs nog een inhaalslag te maken hebben, weet ik niet."

Reageer op dit artikel