nieuws

Resultaten ASR blijven achter bij 2010

Archief

ASR Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar een (netto)resultaat gerealiseerd van € 163 mln. Vorig jaar was dat in dezelfde periode € 226 mln. De inkomsten uit verzekeringspremies zijn met 8% gedaald tot (bruto) € 2.414 mln. De daling zit vooral in het levenbedrijf, waar de nieuwe productie bijna halveerde, vooral door veel lagere koopsomomzetten.

Resultaten ASR blijven achter bij 2010

ASR zegt rendement boven volume te stellen. In dat teken staat ook het schadeverzekeringsbedrijf, waar het resultaat met € 7 mln afnam tot € 64 mln. De combined ratio (schade plus kosten versus premie-inkomsten) steeg van 97,8% in het eerste halfjaar van 2010 naar 100,3%. Vergeleken met het tweede halfjaar van 2010 (102,7%) is dit cijfer verbeterd. ASR schrijft dit toe aan "schadebeperkende maatregelen", zoals het aanpassen van de aanvullende dekking bij Ziektekosten en verhoging van de autopremies.
De stijging van de schaderatio komt met name door een hogere schadelast in AOV en Brand. Gedeeltelijke compensatie komt uit de branche Motor als gevolg van tariefaanpassingen.
De Amersfoortse kampt met "hevige concurrentie, voornamelijk op prijs" en zag de nieuwe productie van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met 10% dalen. "ASR kiest ervoor selectief mee te gaan in de prijsconcurrentie."

Bij Ditzo is de brutoproductie in het eerste halfjaar van 2011 gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode van 2010. "Het resultaat bleef ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar", zo meldt moeder ASR over het internetlabel, met een sterke focus op autoverzekeringen.

Reageer op dit artikel