nieuws

Renovatie kantoor ASR moet in 2015 klaar zijn

Archief

ASR laat het hoofdkantoor aan de Utrechtse Archimedeslaan op de schop nemen. Daar hebben nu circa 2.800 mensen hun werkplek. Het concern wil onder meer uit kostenoverwegingen het aantal kantoorlocaties terugbrengen naar drie. Het vernieuwe ASR-gebouw, dat volledig wordt ingericht op ‘de Nieuwe Generatie Werken’, moet op termijn met 2.800 flexibele werkplekken aan 4.000 werknemers plaats bieden.

Renovatie kantoor ASR moet in 2015 klaar zijn

Vier architectenbureaus hebben aan een ontwerpwedstrijd meegedaan om de opdracht voor de renovatie in de wacht te slepen. De keuze is gevallen op het ontwerp van Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA). De betonnen gevel zal plaatsmaken voor glazen buitenwanden, waardoor er veel meer daglicht het gebouw binnenkomt. Om aan de langetermijndoelstelling te voldoen om het energieverbruik met 30% terug te brengen in 2020, worden technische installaties zoals klimaatbeheersing vervangen door moderne, energiezuinige apparatuur.
Het ASR-gebouw is met een totale oppervlakte van 84.000 vierkante meter een van de grootste kantoorgebouwen van Nederland. Het gebouw werd in 1974 in gebruik genomen door het toenmalige Amev, een van de rechtsvoorgangers van ASR. Vorig jaar besloot ASR om het pand te renoveren in plaats van een nieuw kantoor te bouwen. De locatie, kostenbesparingen en de goede aansluiting op de duurzaamheidambities van ASR gaven de doorslag voor de keuze voor renovatie.

Reageer op dit artikel