nieuws

Reaal: ‘Intermediair had geen bezwaar tegen brief’

Archief

Reaal heeft het intermediair om zijn mening gevraagd voordat werd besloten een rechtstreekse brief aan verzekerden te schrijven, zo laat de maatschappij weten in reactie op de beschuldiging van Adfiz dat Reaal afspraken schendt over rechtstreekse benadering.

Reaal: ‘Intermediair had geen bezwaar tegen brief’

De intermediairvereniging is gevallen over een brief die Reaal aan klanten van het intermediair heeft gestuurd over de mogelijkheid om in execution only het verzekerde bedrag bij een Unim-aov te wijzigen. Het ging om een jaarlijkse verhogingsactie, zegt Reaal. "Voordat besloten werd om een digitaal formulier te ontwikkelen en de verzekeringnemer rechtstreeks aan te schrijven, hebben wij aan dertig adviseurs gevraagd of zij bezwaar hadden tegen deze handelwijze. De meerderheid gaf aan hier geen probleem mee te hebben. De adviseur heeft van ons van tevoren de mailing ontvangen en een lijst van klanten die Reaal ging aanschrijven. Daar hebben wij zelfs erg veel positieve reacties van intermediairs op gehad."
Reaal wil met Adfiz in gesprek over de actie. "Wij geven de verzekeringnemer de mogelijkheid het formulier digitaal in te vullen, maar verwijzen in de brief ook altijd naar zijn adviseur. Om de adviseur voldoende tijd te geven om de verzekeringnemer te kunnen adviseren, is de uiterste reactiedatum gesteld op 20 december."

Reageer op dit artikel