nieuws

Persoonlijk

Archief

Ruud Kooijman wordt de nieuwe business unit-directeur Automotive bij CED in Capelle aan den IJssel. Kooijman was business unit-manager bij Spirit, het ICT-bedrijf voor de rechtspraak in Nederland, een onderdeel van het ministerie van Justitie. Per 1 september neemt hij de taken over van Peter van Es, die verantwoordelijk wordt voor het corporate-accountmanagement van CED. Van Es blijft daarnaast business unit-directeur van CED Claims Service.

 

Wilco de Haan (39) wordt als directeur Risicobeheer bij Schouten Zekerheid medeverantwoordelijk voor het verstevigen van de positie van het bedrijf als risicoadviseur en verzekeringsmakelaar. De Haan komt van Marsh Nederland waar hij manager Credit & Political Risk en manager Publieke Sector, Zorg & Onderwijs was.

 

Legal & General heeft per 1 oktober Pieter Glas (62) benoemd tot financieel directeur. Naast algemeen directeur Arno Dolders gaat Glas als financieel directeur fungeren en wordt verantwoordelijk voor de afdelingen Financiën, Actuariaat en ICT. Hij volgt Fleur Rieter op die bij ASR Verzekeringen is benoemd als Chief Finance & Risk Officer voor arbeidsongeschiktheids<208> en ziektekostenverzekeringen.

 

Bij Aon Risk Solutions is Bervin Janssen (53) benoemd tot Broking Liaison Director met als standplaats Londen. Hij richt zich voor de regio Benelux, Nordics en Germanics vooral op de samenwerking tussen de landen en het Global Broking Centre in Londen. Jansen heeft binnen Aon in de afgelopen 27 jaar tal van nationale en internationale functies gehad. De laatste jaren was hij in Nederland eindverantwoordelijk voor Aon Trade Credit.

 

 

Torus: niet Smulders, maar Van der Veer

In AM 14 is een fout geslopen in het artikel ‘Torus en Hienfeld sluiten volmachtovereenkomst’ op pagina 27. Enkele citaten in het artikel zijn per abuis toegeschreven aan Torus-directeur Peter Smulders, terwijl dat zijn collega Marc van der Veer had moeten zijn. Op de foto staat niet Smulders, maar Van der Veer naast Jan Kunz.

 

Serge Evers wordt directeur bij Yarden

Serge Evers (39) wordt per 1 september directeur Verzekeringen bij Yarden Uitvaartorganisatie. Hij volgt in die functie Jan Willem van Holst op, die Yarden gaat verlaten. Evers werkt al sinds 2006 als manager commerciële zaken binnen het bedrijf.

 

“Serge Evers zal met de mensen van ons verzekeringsbedrijf de huidige ontwikkelingen in de branche moeten interpreteren en de lijnen voor de komende jaren moeten uitzetten”, zegt directie-voorzitter Peter van Wageningen. “Gezien zijn achtergrond, ervaring en enthousiasme verwacht ik dat hij veel zal bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van Yarden Uitvaartverzekeringen.”

Het nettoresultaat van Yarden als geheel groeide vorig jaar naar € 10,9 (6,7) mln. Bij het verzekeringsbedrijf namen de premie-inkomsten toe tot € 64,8 (60,1) mln; het totaal verzekerde kapitaal is nu € 3,4 miljard groot. Het aantal leden nam met ruim 11.000 af tot 922.590.

Reageer op dit artikel