nieuws

‘Pensioengat’ lokt dubieuze aanbieders

Archief

In hun poging aanvullende verzekeringsproducten aan de man te brengen, doen makelaars zich voor als medewerkers van pensioenfondsen, of zeggen te bellen namens deze fondsen. “Ze vertellen bijvoorbeeld dat de deelnemer te weinig pensioen opbouwt en dat ze dat graag willen rechtzetten”, waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepel waarin bedrijfstak- , beroeps- en ondernemingspensioenfondsen samenwerken. Het Financieele Dagblad bericht erover op de voorpagina.

‘Pensioengat’ lokt dubieuze aanbieders

Volgens de federatie beschikken deze "personen of bedrijven" vaak over "enkele persoonlijke gegevens en proberen daar vertrouwen mee te winnen", aldus woordvoerder Gert Kloosterboer. "Als iemand 's avonds namens het ABP belt, dan zijn wij het niet", benadrukt Jos van Dijk, woordvoerder van Nederlands grootste pensioenfonds. "Wij benaderen nooit mensen op deze wijze."
"We krijgen signalen van mensen die in elk geval de indruk kregen dat deze partijen door hun pensioenfonds zijn gestuurd, wat dus niet het geval bleek te zijn", aldus AFM-woordvoerder Martijn Pols. "Mochten mensen zich ten onrechte presenteren als bijvoorbeeld een ABP-medewerker, dan is sprake van keiharde misleiding."
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Lenen hier duurder dan elders
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Verzekeraars: scooterdiefstal kan omlaag
(Trouw, pag. 3)
 
Verzekeraar Eureko gaat Achmea heten
(NRC, pag. 27; Trouw, pag. 15; De Telegraaf, pag. 21; FD, pag. 9)
 
Rabo en ABN verliezen aandeel hypotheken
(FD, pag. 11)
 
Kort effect lagere taks
(De Gelderlander, pag. 12)
 
Niet zo traag met hypotheekrente
(FD, pag. 6)
 
Hypotheek nekt Ieren
(De Telegraaf, pag. 8)
 
Woekerpolissen kostten Britse banken € 243 mln
(FD, pag. 15)

Reageer op dit artikel