nieuws

Onderverzekering bedreigt societyvrouw

Archief

Bij vermogende vrouwen hangt doorgaans voor een kapitaal aan kleding, schoenen en tassen in de garderobe, maar ze hebben zelf nauwelijks een reëel beeld van de waarde daarvan. Dat blijkt uit een ‘onderzoek’ dat TNS Nipo onlangs heeft uitgevoerd in opdracht van nicheverzekeraar Hiscox onder 783.000 huishoudens met een vrij besteedbaar vermogen vanaf een ton per jaar. Alleen al aan kleding denken de societydames gemiddeld voor bijna _ 6.700 in de kast te hebben hangen. Van hen zegt 8% voor meer dan _ 10.000 aan kleding te bezitten en 2% voor meer dan _ 30.000. Ook dure schoenen en tassen zijn erg in trek: 36% van de dames zegt voor meer dan _ 1.000 aan schoeisel in de kast te hebben staan en 10% voor _ 2.500 of meer (van wie 1% tussen _ 10.000 en _20.000). Verder bezit 22% voor _ 500 tot _ 1.000 aan tassen en 11% van voor meer dan _ 1.000. De totale garderobe van vermogende vrouwen wordt door hen gemiddeld op _ 10.059 geschat; in de kast van hun man hangt voor gemiddeld _ 8.501. Bijna 90% van de geënquêteerden blijkt echter nauwelijks een idee te hebben van de reële waarde van de persoonlijke bezittingen. "Vermogende particulieren doen zichzelf tekort als zij zich laten leiden door de uitkomsten van een standaard inboedelwaardemeter", waarschuwt Hiscox-manager Jeroen Opstelten, niet gespeend van eigenbelang. "Een nieuwe handtas van Louis Vuitton, een Jacob Cohën spijkerbroek of een zonnebril van Gucci hebben immers een opdrijvend effect op de waarde van de inboedel. Het gevaar van onderverzekering is daardoor groot." Hiscox heeft niet laten onderzoeken hoe lang de dames hun kleding soms bewaren… Scheidsrechter Vink wint toernooi Arag KNVB scheidsrechter Pieter Vink is winnaar geworden van de elfde editie van het golftoernooi ‘Arag Open’ in Voorthuizen. Omdat de rechtsbijstandverzekeraar partner is van de KNVB-scheidsrechters deden dit jaar voor het eerst enkele KNVB-topscheidsrechters mee, waaronder Vink. Hij ging als winnaar met het felbegeerde ‘green jacket’ naar huis. "Een traditie die wij hebben overgenomen uit de Verenigde Staten," aldus Marc van Erven, directievoorzitter van Arag. Het golftoernooi vindt elk jaar plaats bij golfclub Edda Huzid in Voorthuizen en wordt speciaal georganiseerd voor relaties van Arag. Er worden achthtien holes gespeeld met twintig flights.

 

Reageer op dit artikel