nieuws

Noordhollandsche in de lift

Archief

De Noordhollandsche van 1816 heeft de premieomzet in het eerste halfjaar met 12% zien toenemen tot _ 74,6 (66,6) mln.

 

De schade voor eigen rekening daalde in de eerste zes maanden van 2011 tot _ 34,9 (35,4) mln en het technisch resultaat nam met 80% toe tot _ 10,7 (5,9) mln.

 

"Daar droegen alle branches met zwarte cijfers aan bij", zegt directeur Cas Verhage. "Je moet natuurlijk als verzekeraar een beetje geluk hebben, maar de Noordhollandsche presteert ook beter dan het marktgemiddelde doordat wij zo selectief zijn in de keuze van onze distributiepartners. De premieomzet op jaarbasis is mede daardoor in nog geen

 

2,5 jaar gestegen van _ 100 mln naar _ 150 mln."

 

De teller van de nieuwe productie stond eind juli op _ 17,7 (16,5) mln. "Dat betekent maandelijks zo’n 15.000 nieuwe polissen", aldus de verzekeraar uit Oudkarspel.

 

Verhage verwacht in de toekomst veel van een recent geïntroduceerd systeem, waarmee verzekerden de door hen ervaren dienstverlening digitaal kunnen terugkoppelen. Deze feedback wordt gebruikt om de dienstverlening van tussenpersoon en verzekeraar verder te verbeteren.

 

Reageer op dit artikel