nieuws

Minister ziet private aov-markt met ruime keuze

Archief

Minister Kamp van Sociale Zaken heeft in antwoord op Kamervragen van de PvdA-leden Hamer en De Groot hun zorgen over aov-verzekeraars terzijde geschoven. “De stelling dat sprake zou zijn van een teleurstellende kwaliteit van veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen ligt genuanceerder.” Volgens Kamp zijn private verzekeraars na afschaffing van de WAZ juist meer variëteit gaan aanbieden in aov’s, met uiteenlopende dekking en premiehoogte.

Minister ziet private aov-markt met ruime keuze

"De private markt biedt een ruime keuze aan verschillende producten, met een verschillende prijs", aldus de minister. Hij zegt geen aanleiding te hebben om te veronderstellen dat zzp'ers met een modaal inkomen zich niet zouden kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. "De zelfstandige heeft ook de keuze om zich niet te verzekeren; deze keuzevrijheid heeft een werknemer niet."
Minister Kamp benadrukt dat "goede informatievoorziening en advisering" van essentieel belang is. Volgens hem hebben "verzekeraars de afgelopen periode al stappen gezet om klanten te helpen bij het maken van een bewuste keuze", wijzend op de invoering van productwijzers en een website voor zzp'ers.
In de antwoorden op de Kamervragen van het PvdA-duo staat verwoord dat "bepaalde budget-aov's niet voldoen aan de eisen die een consument hieraan zou mogen stellen". Het gaat volgens de minister vooral om de zogeheten 'critical illness-producten'. Kamp ziet geen aanleiding actie te ondernemen, nu minister De Jager van Financiën al een pakket maatregelen voorbereidt. Naast regels voor het productontwikkelingsproces noemt Kamp het provisieverbod en hogere vakbekwaamheidseisen.

Reageer op dit artikel