nieuws

Markel betreedt Nederlandse aansprakelijkheidsmarkt

Archief

Groot deel Nassau-personeel verruilt Westblaak voor Westplein   De zakelijke verzekeraar Markel International opent in september een kantoor aan het Westplein in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Onder de naam Markel International Nederland gaat de Britse verzekeraar zich in ons land vooral richten op beroeps-, bestuurders- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en technische verzekeringen.   Het brutopremie-inkomen van de verzekeraar, […]

Groot deel Nassau-personeel verruilt Westblaak voor Westplein
 
De zakelijke verzekeraar Markel International opent in september een kantoor aan het Westplein in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Onder de naam Markel International Nederland gaat de Britse verzekeraar zich in ons land vooral richten op beroeps-, bestuurders- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en technische verzekeringen.
 
Het brutopremie-inkomen van de verzekeraar, een dochter van het Amerikaanse Markel Corporation, komt op € 490 mln. Behalve in het Verenigd Koninkrijk is Markel International gevestigd in Zweden (Stockholm) en Spanje (Madrid en Barcelona). Buiten Europa heeft Markel kantoren in Singapore en Hong Kong.
 
De nieuwe Nederlandse vestiging gaat van start met 21 werknemers, die volgens William Stovin, topman van Markel International, "veel ervaring hebben in de Nederlandse verzekeringsmarkt". Het gaat om een team van verzekeringsspecialisten dat zelf heeft aangeklopt bij de Britse verzekeraar. Navraag in de aansprakelijkheidsmarkt leert dat het om medewerkers van Nassau gaat, die uit onvrede over de overname van Nassau door HDI-Gerling begin dit jaar de boer op zijn gegaan. "Het klopt dat er een behoorlijke groep mensen heeft opgezegd, die nu bij Markel aan de slag is gegaan", bevestigt woordvoerder Edwin Koot van Nassau desgevraagd.
 
Bernard Vroom (manager financial lines bij Nassau) maakt deel uit van deze groep en is begonnen als directeur D&O. Verder is Eelco de Jong (senior underwriter bij Nassau) bij Markel in dezelfde functie begonnen, is Arian Lengton (manager schade bij Nassau) bij Markel directeur Claims geworden en OR-lid Nathalie Kruit (coach op de Schadeafdeling bij Nassau) is nu senior Claimsexaminer bij Markel.
 
Zowel Lengton als Kruit is overigens nog steeds op de website van Nassau te zien zijn in een video over de voordelen van het werken aldaar.
 
Markel zelf meldt bij monde van de Britse topman dat het volledige team, dus alle 21 medewerkers, afkomstig is van Nassau. "Zij benaderden ons. We zagen toen een enorme kans om onze naam in een nieuw land te vestigen en onze aanwezigheid in Europa uit te breiden", aldus Stovin.
 
Nassau betreurt het vertrek van de groep, "maar we zijn sterk genoeg om het verlies op te kunnen vangen", zegt Koot. "Deels door de integratie met HDI-Gerling en deels door nieuwe mensen te werven zijn we volop bezig de teams te versterken."

Reageer op dit artikel