nieuws

Japanse verzekeraar betreedt Nederlandse assurantiebeurs

Archief

Via de aankoop van Nateus Nederland maakt Nipponkoa Insurance zijn intrede op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De Japanse verzekeraar koopt het volmachtbedrijf, lid van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB), van de huidige Belgische aandeelhouder Ethias. Nateus Nederland was vorig jaar op de co-aasurantiemarkt betrokken bij zaken die een premieomzet van € 31,7 mln omvatten.

Japanse verzekeraar betreedt Nederlandse assurantiebeurs

Bij het in Amsterdam gevestigde volmachtbedrijf zijn zestien mensen werkzaam. Nederlandse makelaars kunnen bij Nateus Nederland terecht voor het onderbrengen van risico's in co-assurantie op het gebied van Brand (gemeenten, woningbouw, verenigingen van eigenaren en middelgrote bedrijven in de handel en industrie), Transport (fruit, bloemen, groenten, levende have, montage en landmateriaal zoals kranen) en Engineering (CAR en machinebreuk). Nateus Nederland werd in 2006 de rechtsopvolger van KSA Verzekeringen.
Nipponkoa, dat in 2009 een volmacht verstrekte aan Nateus, beperkte zich tot voor kort in Europa tot verzekeringen voor Japanse ondernemingen. Het concern zegt nu in Europa een groeistrategie te volgen. De acquisitie van Nateus Nederland, die eind september moet zijn afgerond, is een eerste stap; de Japanners zeggen meer overnames op het oog te hebben. Nateus wordt omschreven als een gevolmachtigd agent met "stabiele winsten".

Reageer op dit artikel