nieuws

Impuls woningmarkt door actie Ten Hag

Archief

Bestaande huizen ‘vrij op naam’ verkopen om de woningmarkt een extra stimulans te geven. Van 1 september tot 15 oktober kunnen huizenkopers bij Makelaarsgroep Ten Hag gebruikmaken van deze actie. Initiatiefnemer Michel ten Hag (42) legt dit uit in Het Financieele Dagblad van vandaag.

Impuls woningmarkt door actie Ten Hag

Wat houdt de actie in?
'We spelen in op de stimulans die de overheid al heeft gegeven door de overdrachtsbelasting te verlagen naar 2%. Kopers die binnen de actieperiode een koopakte ondertekenen bij ons en deze dan ook bij de notaris laten passeren, betalen geen overdrachtsbelasting. Deze komt, samen met de notariskosten, voor rekening van de verkoper.'
Wat vinden de verkopers hiervan?
'We hebben speciale tarieven bedongen bij notarissen, zodat niet alles op het bordje van de verkopers komt. De notariskosten liggen normaal tussen de euro 750 en euro 1000, maar in die periode tussen de euro 450 en euro 650. De verkopers zijn positief. We hebben de 1100 mensen die hun woning bij ons te koop hebben staan, aangeschreven. Van hen doen er ruim 750 mee aan de actie. Ook hebben we voor die periode scherpere tarieven bedongen bij hypotheekverstrekkers.'
Wat verwacht u van de actie?
'We verwachten dat we zo'n 25% meer verkopen dan we anders hadden gedaan. De actie begint 1 september, omdat in onze regio dan woningbeurzen worden gehouden en de NVM Open Huizen Dag in die periode valt. Deze combinatie moet zeker een impuls geven aan de verkoop.'
(Het Financieele Dagblad, pag. 10)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Scooterdiefstal stijgt explosief
(De Telegraaf, pag. 7)
 
Miljarden weg bij beheerder Aegon
(Het Financieele Dagblad, pag. 1 en 11)
 
Aegon verkoopt Britse dochter Guardian
(NRC Handelsblad, pag. 27)
 
Meerendeel van grote verzekeraars lijdt verlies op autoverzekeringen
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)

Reageer op dit artikel