nieuws

Hypotheekpolissen houden levenbedrijf Aegon op de been

Archief

De levenproductie van Aegon in ons land is in het tweede kwartaal stabiel gebleven op € 40 (41) mln. Het pensioenbedrijf boekte slechtere verkoopresultaten door prijsconcurrentie, maar dat verlies werd nagenoeg goedgemaakt door het sluiten van aan hypotheken verbonden levenpolissen. Het Nederlandse verzekeringsbedrijf vergrootte in de eerste helft van het jaar de premieomzet tot € 2.762 (2.668) mln bij een onderliggend resultaat van € 155 (201) mln.

Hypotheekpolissen houden levenbedrijf Aegon op de been

In het collectieve bedrijf daalde de gestandaardiseerde productie (periodieke premies plus 10% van de koopsommen) naar € 15 (20) mln, terwijl aan individuele polissen voor € 25 (21) mln aan nieuwe premies binnenkwam. Over het eerste halfjaar komt Aegon Nederland uit op € 105 (103) mln, goed voor een kleine productiestijging van 2%.
De brutopremieomzet Leven is in de eerste helft van 2011 gegroeid tot € 2.354 (2.269) mln, maar het onderliggend resultaat is afgenomen: € 136 (157) mln. De successen in het hypotheekbedrijf – Aegon heeft in hypotheken inmiddels een marktaandeel van 7% – zorgden voor hogere financieringskosten. Dat zorgde, tezamen met de toegenomen levensverwachting, voor een daling van de waarde van de nieuwe productie.
Het Nederlandse schadebedrijf, dat in het eerste halfjaar de verkoop stabiliseerde op € 29 mln, ging er wat brutopremie-inkomen betreft 2% op vooruit in de eerste zes maanden. De toename tot € 408 (399) mln is vooral te danken aan een stijging bij Ziekte & ongevallen in het tweede kwartaal. Het onderliggend resultaat liep terug tot € 5 (26) mln. De combined ratio in Schade verslechterde in het tweede kwartaal tot 95% (87%).

Reageer op dit artikel