nieuws

Groen licht voor overname van Robein door Ohpen

Archief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen bezwaar tegen de overname van levensverzekeraar Robein door beleggingsinstelling Ohpen. De nieuwe combinatie, goed voor 25.000 klanten en _ 750 mln beheerd vermogen, wordt volgens Ohpen-directeur Chris Zadeh "een van de sterkste verzekeraars en beleggingsinstellingen van Nederland".

 

Door het groene licht van DNB wordt "een belangrijke stap gezet richting de bundeling van krachten om verantwoorde, begrijpelijke en hoogkwalitatieve beleggingsproducten aan te bieden aan de consument", aldus Zadeh.

 

De overname van Robein, bestaand uit Robein Leven en Robein Vermogensbeheer, werd in december aangekondigd. De Haagse maatschappij met een jaaromzet van _ 120 mln, was pas anderhalf jaar in handen van Van Lanschot; de Bossche bank meldde bij de overname echter direct al de aandelen op termijn weer van de hand te willen doen.

 

Pensioenproduct

De labels Robein (Den Haag) en Ohpen (Amsterdam) houden hun eigen productaanbod en blijven gevestigd op de huidige locaties. De combinatie wil een nieuw gezamenlijk pensioenproduct in de markt zetten, dat zich in eerste instantie vooral richt op mkb-bedrijven met 50 tot 500 werknemers. Hiermee zou de werknemer meer aan het stuur van zijn eigen pensioen moeten gaan zitten.

 

Het nieuwe pensioenproduct dat Ohpen en Robein samen ontwikkelen, zou inspelen op de behoefte aan transparantie, individualisering en flexibiliteit. Werknemers en werkgevers krijgen online en realtime inzicht in hun pensioenopbouw en worden terzijde gestaan door specialisten. "Bestaande pensioenaanbieders kampen met oude regelingen en verouderde processen en systemen, die de huidige ontwikkelingen van transparantie, individualisering en flexibiliteit volstrekt niet aankunnen," aldus Ohpen-directeur Michel Vrolijk eind vorig jaar in AM. Het product zou de deelnemers door lagere tarieven meer pensioen opleveren.

 

Reageer op dit artikel