nieuws

Geldstromen World of Credit roepen vragen op bij curator

Archief

Rekeningcourant op nul

Per 1 maart stond er bij United Financial Companies nog € 5.747 genoteerd, terwijl de rekeningcourantposities DDW Beheer België, Ictbyte en Wattebled Holding alledrie op nul stonden. Het aantal personeelsleden van het bedrijf was inmiddels teruggebracht van vijftien naar twee. Het merendeel van de personeelsleden is overgestapt naar de zusterbedrijven Defis en Consumenten Advies Centrum.
 
Daarnaast heeft de curator geconstateerd dat de aandelen van World of Credit in het jaar voor het faillissement meerdere keren van aandeelhouder en bestuurder zijn gewisseld. Ook is duidelijk geworden dat de aanwezige kredietportefeuille is verkocht aan de Geldshop. Beide acties worden nog onderzocht, aldus Bezoen.
 
Terugboekrisico's
Tevens zouden er in het jaar voor het omvallen van de vennootschap terugboekrisico's van maatschappijen zijn afgekocht en verrekend. Daarnaast wordt onderzocht wat er met de bedrijfsinventaris van de gefailleerde vennootschap is gebeurd, meldt Bezoen.
 
Frédéric Wattebled, de voormalige directeur-eigenaar van World of Credit, heeft de curator nu toegezegd dat zijn adviseur Hans ter Beek opening van zaken zal geven met betrekking tot het faillissement van het kredietbedrijf en alle financiële acties die daarvan het gevolg zijn.
 
Nova Pecunia
In de Twentse krant Tubantia wordt verder gemeld dat diverse personeelsleden van World of Credit bij Nova Pecunia in Enschede zijn gaan werken en dat Bezoen Nova Pecunia daarom ook in zijn onderzoek zal betrekken.
 
Volgens directeur Clenn Krommenhoek van Nova Pecunia heeft zijn bedrijf 'weinig of niets te maken' met World of Credit. "Ik heb geen contact gehad met de curator", zegt hij. "Daar is ook geen reden voor. Van onze veertig personeelsleden hebben er twee bij World of Credit gewerkt. Ik heb ook niet bij Gelink Advies gewerkt, zoals in de Tubantia werd gesuggereerd, en ik heb ook geen banden met de laatste directeur Elco Donkervoort van World of Credit of met diens voorganger Frédéric Wattebled. Donkervoort en ik waren wel enige tijd collega's bij Mr. Credit."
 
"Wij zijn een jong bedrijf dat zich richt op kredieten en hypotheken. Per maand krijgen wij zo'n 175 klanten binnen en onze totale bemiddelde consumptieve portefeuille bedraagt op dit moment € 50 mln."

Reageer op dit artikel