nieuws

Controleurs Achmea duiken de hooiberg in

Archief

Twintig controleurs van Achmea zijn deze dagen actief met het controleren van hooibergen.

 

In de zomermaanden is de kans op hooibroei en brand heel groot, zeker bij vochtig, slecht geventileerd hooi. Om dit te voorkomen, bezoeken controleurs van Achmea in deze periode zo’n 4.800 agrarische bedrijven.

 

Boeren die verzekerd zijn bij de Achmea-onderdelen Interpolis en Avéro kunnen gratis een beroep doen op de hooibroeicontroleurs. Vorig jaar werden door tijdig ingrijpen 25 à 30 branden voorkomen en ook de afgelopen weken werd op het nippertje een aantal boeren "uit de brand" geholpen. Driemaal ging het dit jaar mis; in Almkerk, Werkendam en Nieuwkoop (ZH) brandden boerenschuren af, vermoedelijk door hooibroei. Wanneer de controleurs met hun meetapparatuur temperaturen boven de 50 graden ontdekken, is waakzaamheid geboden en blijven zij de hooiopslag dagelijks controleren.

 

Reageer op dit artikel