nieuws

Concordia versterkt zich met De Keizer

Archief

De Rotterdamse beursmakelaars Concordia Holland en De Keizer Assurantie gaan samen een nieuwe combinatie vormen. Met een omzet van ruim € 17 mln gaat het intermediairbedrijf, onder de naam Concordia De Keizer, tot de twintig grootste van ons land behoren. Beide partijen spreken over een fusie; de nieuwe onderneming gaat deel uitmaken van de Concordia Groep, een internationale verzekeringsmakelaar met Belgische wortels.

Concordia versterkt zich met De Keizer

De aandeelhouders van Concordia Holland en De Keizer hebben een intentieverklaring ondertekend, die een fusie van beide vennootschappen voorstaat per 1 januari 2012. De makelaarscombinatie in de Maasstad zal circa honderd medewerkers gaan tellen. Concordia De Keizer behoort daarmee tot de tien grootste beursmakelaars van ons land.

Volgens directeur Jaap van der Hoek van Concordia Holland is de complementariteit van beide makelaarsbedrijven een belangrijke reden voor de fusie. "Concordia Holland is van oudsher gespecialiseerd in de maritieme sector, terwijl De Keizer zich juist heeft gespecialiseerd in de non-marine-sector en in employee benefits." Als andere reden voor de samenvoeging noemt De Keizer-directeur Frank van Akkerveeken de veranderende marktomgeving in Nederland, waaronder de wet- en regelgeving op tal van terreinen zoals de beloningsstructuur. "Door de fusie kan Concordia De Keizer hierop beter inspelen. Bovendien kunnen we door de schaalgrootte het bedrijfsleven – van mkb tot multinational – adequaat bijstaan op het brede terrein van risicomanagement en risicobeheer."

In de komende weken zal het due diligence-onderzoek worden afgerond, zodat in het laatste kwartaal van dit jaar begonnen kan worden met de integratie van beide makelaarshuizen. Tevens moet nog een besluit worden genomen over de huisvesting van Concordia De Keizer.

Reageer op dit artikel