nieuws

CNA stapt in Nederlandse markt voor medische aansprakelijkheid

Archief

Nieuwe polis in

 

samenwerking met

 

Sibbing & Wateler

 

CNA heeft samen met Sibbing & Wateler een polis voor de medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen ontwikkeld. "De medische aansprakelijkheidsmarkt wordt al jaren gedomineerd door een tweetal onderlinge verzekeraars en een verzekeraar vanuit de Londense verzekeringsbeurs. Dat is geen ideale situatie", zegt Tom Ikink van Sibbing & Wateler.

 

Sibbing & Wateler, gespecialiseerd in de praktijkbegeleiding van vrijeberoepsbeoefenaren in de medische sector, is blij met de komst van een nieuwe partij. "Er is weer iets te kiezen in aansprakelijkheidsland." De onderlinge verzekeraars Centramed en Medirisk waren na het vertrek van Centraal Beheer en Nationale-Nederlanden, de enige verzekeraars op de Nederlandse markt. CNA Insurance Company, in ons land actief vanuit Amsterdam, telt diverse vestigingen in continentaal Europa en wordt gezien als een grote partij in de markt voor medische aansprakelijkheidspolissen. In ons land biedt de maatschappij al aansprakelijkheidspolissen voor medische technologie en ‘clinical trials’.

 

"CNA heeft ons benaderd om samen met hen de polis te ontwikkelen. Het is een polis naar Amerikaans model, maar wij hebben deze samen met hen getoetst aan de Nederlandse wet en aan de markt."

 

De polis is niet exclusief te sluiten via Sibbing & Wateler, maar ook via grote makelaars. CNA zelf wil op dit moment echter nog niet meer informatie naar buiten brengen. "We willen de lancering goed voorbereiden; we komen er daarom op een later tijdstip op terug", aldus een woordvoerder.

 

Team

Intermediairbedrijf Sibbing & Wateler, goed voor een plek in de top 40 van grootste intermediairbedrijven van Nederland, breidde in maart van dit jaar zijn dienstverlening uit met advies over medische aansprakelijkheid. Speciaal daarvoor is Ikink aangetrokken, die bij Marsh werkte in een apart team voor de gezondheidszorg.

 

Het pand van Sibbing & Wateler in Veenendaal.

 

Reageer op dit artikel