nieuws

Cinjee-curator en Klaverblad maken discussie los

Archief

Berichten over intermediairbedrijf Cinjee blijven ook na de faillissementsuitspraak massaal gelezen worden door de bezoekers van AM Web. De mailing van Klaverblad aan verzekerden die via de Rabobank een polis hebben lopen, kon echter op vrijwel evenveel lezers rekenen. Beide berichten waren in de laatste week van juli en de eerste week van augustus de populairste artikelen op de site van AM. Veel geloof hechten de lezers niet aan de stelling van de Cinjee-curator dat het pandrecht sowieso niet geldig is. In de reacties op het bericht wordt veelal ingegaan op de vraag wie dan aansprakelijk is, mocht het pandrecht niet gelden. "Als het pandrecht niet geldig is zou dan de bemiddelaar (makelaar) die het contract heeft opgesteld aansprakelijk zijn?", vraagt ‘Hoezo’ zich af. Maar ‘Tja’ legt de bal meer bij de ondernemer: "Hoe wil je iemand aansprakelijk stellen voor een contract wat jezelf destijds hebt getekend? Wordt er überhaupt gesproken over pandrecht in het contract?" De reactie van portefeuillemakelaar Cisco Barao was het op twee na meest gelezen bericht op AM Web. Dat leverde ruim 50 reacties op, waarbij de discussie zich onder meer toespitste op de vraag wiens belangen de makelaar nu eigenlijk moet dienen: die van de koper of die van de verkoper. Verdeeldheid over Klaverblad Het nieuwsbericht dat Klaverblad klanten informeert op de wijze waarop Rabobank Nederland polissen uit de eigen portefeuille probeert over te sluiten naar Interpolis leverde verdeelde reacties op. "Prima actie van Klaverblad", vindt Rob van Sneladvies.nl, maar stamgast Ed Creemers ziet in de actie een verkapte poging van Klaverblad om rechtstreeks met klanten zaken te gaan doen. "Klaverblad moet nu gewoon op de blaren zitten voor het feit dat ze met een dergelijk ‘intermediair’ zaken hebben gedaan", oordeelt ‘Mark’. ‘Jan-Willem’ vindt de maatschappij maar een "wereldvreemde club". "Besides, van andermans portefeuille(-recht) blijf je af. Ook al is het de Rabobank."

 

Reageer op dit artikel