nieuws

Beloning financieel adviseur transparanter

Archief

Financiële tussenpersonen kunnen over enkele jaren worden gedwongen nog veel duidelijker aan de klant te vertellen hoeveel hun dienstverlening kost. Dat staat, zo valt vandaag te lezen in het Financieele Dagblad, in een wijziging van de Wet op het financieel toezicht, waarover het ministerie van Financiën gisteren een consultatiedocument heeft gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen de komende tijd op de voorstellen reageren.

Beloning financieel adviseur transparanter

De huidige wetgeving stelt al veel meer eisen aan de openheid die tussenpersonen moeten geven over de eigen beloning dan begin van deze eeuw. Met de geplande wetswijziging krijgt de minister de bevoegdheid nog veel meer regels in te stellen en veel meer duidelijkheid te eisen.
Tot nu toe is vooral duidelijkheid geëist in gevallen waarin de tussenpersoon zijn geld krijgt van de leverancier van het product, dus van de verzekeraar of de bank.
De laatste jaren zijn steeds meer financieel adviseurs echter van dergelijke provisie overgestapt op een uurtarief. In het wetsvoorstel staat dat ook daar meer openheid over moet komen. De wet, die in 2013 moet ingaan, geeft de minister zelfs de bevoegdheid om dit uurloon aan banden te leggen. Het is nog onduidelijk of de huidige minister dat ook daadwerkelijk gaat doen.
(Het Financieele Dagblad, pag. 7) 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Flink meer oversluiters hypotheken
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Miljarden euro's schade door Irene
(De Gelderlander, pag. 9; De Pers, pag. 2)
 
Levensloop heilig in sommige sectoren
(De Gelderlander, pag. 13)

Reageer op dit artikel