nieuws

Barão acht verpanding portefeuilles Cinjee wel mogelijk

Archief

Portefeuillemakelaar Cisco Barão is het niet eens met de stelling van Eddy Butin Bik, de curator in het  faillissement van Cinjee Advies, dat het pandrecht op de door Cinjee gekochte portefeuilles niet geldig is omdat het niet expliciet in de wet staat. “In elk geval geldt het niet voor de portefeuilleaankopen waarbij ons bureau is betrokken”, aldus Cisco Barão.  

Barão acht verpanding portefeuilles Cinjee wel mogelijk

"Sommige van deze portefeuilles zijn contant betaald en in alle gevallen is de notaris ingeschakeld en zijn de aktes netjes gepasseerd. In zijn algemeen is de verpanding van portefeuilles heel goed mogelijk als maar de juiste wegen worden bewandeld en de transacties goed worden geformuleerd", zegt hij. "Maar ik kan natuurlijk niet overzien of alle aankopen van Cinjee op de juiste manier zijn afgehandeld."
Barão zegt goed te kunnen begrijpen waarom de curator deze mening is toegedaan. "Als de pandrechten ongeldig zijn, biedt dit natuurlijk aanzienlijk meer mogelijkheden om portefeuilles te verkopen."
Barão is het wel met de curator eens dat een rechtscollege als de Hoge Raad een uitspraak over de mogelijkheid van verpanding van portefeuilles zou moeten doen. "Ik zou dit toejuichen, alleen al om het feit dat dit de relatie tussen verzekeraars en intermediair op dit gebied aanzienlijk duidelijker zou maken. Ik ben alleen bang dat we zes jaar verder zijn voordat we hierover een uitspraak van de Hoge Raad kunnen verwachten."

Reageer op dit artikel