nieuws

Banken leggen strengere eisen ook op aan hypotheken met garantie

Archief

Er is onenigheid ontstaan tussen de banken en de makelaars/bemiddelaars over het toepassen van de nieuwe hypotheekregels, die gisteren van kracht zijn geworden. Dat staat vandaag in Het Financieele Dagblad. Reden voor de tweedracht is dat banken de neiuwe regels ook van toepassing hebben verklaard op hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), die worden gebruikt voor huizen tot €350.000.

Banken leggen strengere eisen ook op aan hypotheken met garantie

Omdat de zogeheten Gedragscode Hypothecarie Financiering (GHF), zoals de nieuwe reglegeving heet, strenger is dan de NHG, kunnen huizenkopers de mogelijkheden van de NHG niet meer volledig benutten. Inmiddels heeft de VVD hier Kamervragen over gesteld.(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
'Regels fnuiken huizenmarkt'
(Volkskrant, pag. 17; Het Parool, pag. 14)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Gevoelige bankier stoot onderdelen ING af
(Het Financieele Dagblad, pag. 2)
 
Minder zorgkosten vreemdelingen
(Volkskrant, pag. 8)

Reageer op dit artikel