nieuws

Banken goed voor een derde koopsommarkt

Archief

Volgens onderzoeksbureau TNS Nipo hebben de vier grootbanken (ING, Rabobank, ABN Amro, SNS Bank) inmiddels een aandeel van 34% op de markt voor koopsomproducten, die traditioneel wordt beheerst door direct ingaande lijfrenten. “Dat is 10% meer dan ze oorspronkelijk verkocht hadden in een markt die aan de verzekeraars toebehoorde.”

Banken goed voor een derde koopsommarkt

Delta Lloyd is volgens de onderzoekers de grootste aanbieder in de markt voor vrijvallende koopsommen en lijfrentes. Tot de top 5 behoren verder ABN Amro, Aegon, ING en Rabobank.
Als oorzaken voor het groeiende marktaandeel van banken noemt het bureau de populariteit van banksparen en het afgenomen vertrouwen van consumenten in assurantiekantoren. "De consument wil tegenwoordig direct met de uitkerende partij zaken doen." Overigens sluit 60% van de consumenten het product waar de vermogensopbouwende polis in het verleden is gesloten. "Ze zijn onzeker en volgen het advies van de 'oude' aanbieder. Mensen vergeten dat een onafhankelijke aanbieder een beter overzicht van de markt heeft."
Voor het onderzoek werden 907 zogeheten financiële beslissers ondervraagd.

Reageer op dit artikel