nieuws

ASR trots op compensatietraject beleggingsverzekeringen

Archief

Bij ASR werken momenteel tweehonderd mensen louter en alleen aan de compensatievoorstellen voor de houders van een beleggingspolis. Dagelijks gaan duizenden brieven de deur uit. Alleen al dit jaar kost dat ASR waarschijnlijk € 28 mln aan administratieve lasten. Althans, zo groot is de voorziening die in Utrecht is getroffen voor dit administratieve traject. Voor de financiële compensatie van de polishouders was eerder al een voorziening van € 780 mln getroffen.

ASR trots op compensatietraject beleggingsverzekeringen

Deze zomer hebben al 630.000 klanten van ASR een compensatievoorstel ontvangen. Klanten hebben vervolgens vier opties: de compensatie per direct aan de lopende polis toevoegen, de polis aanpassen of omzetten in een ander vermogensopbouwproduct van ASR, óf de polis beëindigen. Zij kunnen een adviesgesprek bij hun tussenpersoon krijgen om die keuze te bepalen.
ASR zal de komende maanden nog 780.000 brieven gaan versturen. Nog dit jaar zal dan elke polishouder een compensatievoorstel hebben ontvangen; de 'vervangingsaanbiedingen' en daar wellicht op volgende klantgesprekken zullen nog tot in 2012 doorlopen. Voor klanten en intermediairs is een speciale website ASR Compenseert gemaakt.
Directievoorzitter Jos Baeten zegt trots te zijn op "de grote stappen die wij, met de enorme inzet van veel van onze medewerkers, hebben gezet". Klanten waarderen dat, zo laten steekproeven zien. Na de zomer zal minister De Jager in een brief aan de Tweede Kamer aangeven wat hij de 'best-of-class'-regeling bij woekerpolissen vindt. "Wij hopen en hebben er vertrouwen in dat die modelregeling dicht in de buurt komt van hetgeen wij momenteel aan het doen zijn."

Reageer op dit artikel