nieuws

Agis komt met Ramadancheck

Archief

Ter verbetering van het geneesmiddelengebruik onder moslims tijdens de vandaag gestarte Ramadan houdt Agis samen met apotheekketen Mediq een Ramadancheck. “De doelstelling van deze check is het verminderen van gezondheidsrisico’s die gepaard kunnen gaan met het op onjuiste wijze omgaan met medicijngebruik tijdens de vastenperiode.”

Agis komt met Ramadancheck

Bij Mediq kunnen moslims een afspraak maken voor een persoonlijk advies over medicatiegebruik tijdens de Ramadan. Volgens beide partijen zijn moslimpatiënten zich niet altijd bewust van de noodzaak om zich aan het voorgeschreven medicijngebruik te houden. "Zo worden medicijnen op verkeerde tijdstippen ingenomen, kuren worden vroegtijdig beëindigd of medicijnen worden geheel niet gebruikt. In veel gevallen merken patiënten in eerste instantie niets van het onjuiste gebruik en zijn de gevolgen pas later merkbaar. Door bewustwording en begeleiding van patiënten kunnen de gezondheidrisico's worden beperkt." Begeleiding is volgens Agis en Mediq nu extra noodzakelijk, omdat de Ramadan de komende jaren in de zomerperiode valt: de periode waarin wordt gevast (tussen zonsopgang en -ondergang) is dan extra lang.
De check is gratis voor Agis-verzekerden, "maar moslims die bij een andere zorgverzekeraar zijn verzekerd, zullen niet worden geweigerd", laat een Agis-woordvoerder weten.

Reageer op dit artikel