nieuws

Aegon past striktere leennorm later toe

Archief

In tegenstelling tot alle andere kredietverstrekkers past Aegon bij hypotheken met een Nationale Hypotheekgarantie (NHG) nog niet de nieuwe, striktere regels toe van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF). “Door een misverstand kunnen wij ons er pas vanaf vrijdag aan conformeren”, zegt een woordvoerster van Aegon vandaag in het Financieele Dagblad.

Aegon past striktere leennorm later toe

In een circulaire voor tussenpersonen zei Aegon op 11 juli ervoor te kiezen 'de code niet toe te passen op NHG-leningen'. Maar de verzekeraar zou er toen nog niet van op de hoogte zijn geweest dat de GHF-normen ook voor hypotheken met NHG zouden gaan gelden. "Minister De Jager van Financiën had gezegd dat hij de NHG-normen ook prima vond", aldus de zegsvrouw. De Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in de circulaire bewijs dat Aegon zich helemaal niet wil conformeren aan de GHF. Andere hypotheekbanken moeten ontoelaatbare druk op Aegon hebben uitgeoefend om toch overstag te gaan, meent de VEH.
Volgens Aegon kwam het misverstand pas op 16 juli aan het licht toen de verzekeraar van het Verbond van Verzekeraars informatie over de toepassing van de GHF-norm kreeg. "Als dat het standpunt is van het Verbond, dan gaan we daarin mee", aldus Aegon. De VEH gelooft het verhaal van Aegon niet en stuurt vandaag een brief naar de minister en de Nederlandse Mededingingsautoriteit om opheldering te vragen. 

(Het Financieele Dagblad, pag. 9)

 

Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Kampioen (over)verzekeren

(de Volkskrant, pag. 21)

 

Gestrande luchtreiziger krijgt hulp bij claimen

(de Volkskrant, pag. 19)

 

Laat verplichtstelling pensioenen los

(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

Reageer op dit artikel