nieuws

Advocatenmantel opnieuw winstgevend voor Movir

Archief

De arbeidsongeschiktheidsverzekering van advocaten heeft Movir voor het vierde jaar op rij winstgevend uitgevoerd. De maatschappij laat de advocaten, die hun polis hebben gesloten binnen het mantelcontract met BaliePlus (Nederlandse Orde van Advocaten), meedelen in de winst. De premierestitutie bedraagt 3,1%.

Advocatenmantel opnieuw winstgevend voor Movir

Met de winstdeling verwacht Movir de marktleidende positie te kunnen verstevigen. De ING-dochter heeft meer dan de helft van alle advocaten in portefeuille.

De winstdeling van 3,1% is hoger dan premierestitutie vorig jaar van 0,69% "Toen drukte de lage rentestand het resultaat", legt Movir-directeur Louis van Drunen uit. "Nu wordt het resultaat voornamelijk bepaald door een lagere schadelast", volgens Movir vooral het gevolg van een goed preventie- en re-integratiebeleid. In 2008 was de winstdeling het hoogste met een premierestitutie van 9,4% over de in 2007 betaalde premie.

Reageer op dit artikel