nieuws

Aanhoudende onrust op markten slecht voor verkopen van Aegon

Archief

De lage rente en de zware koersverliezen op de financiële markten zijn op termijn nadelig voor de verkoop van verzekeringsproducten. ‘Als de onrust aanhoudt, zal dat invloed hebben. De consument wordt dan voorzichtiger’, aldus bestuursvoorzitter Alex Wynaendts van Aegon in een toelichting op de donderdag gepubliceerde resultaten over het tweede kwartaal in het Financieele Dagblad.

Aanhoudende onrust op markten slecht voor verkopen van Aegon

Het is volgens hem echter nog 'te vroeg' om de verkoopprognoses van Aegon aan te passen aan de financiële onrust. Hij ziet evenmin reden om de bredere doelstellingen te wijzigen die Aegon voor 2015 heeft uitgestippeld.
(..)
Aegon ondervond in het tweede kwartaal de nadelige gevolgen van prijsaanpassingen in de Britse en Amerikaanse markt. Die werden doorgevoerd om de marge te verhogen. Daardoor daalde de verkoop van nieuwe levensverzekeringen in beide markten. 'Het product moet goed zijn voor de klant, maar ook voor Aegon op langere termijn. Daar moet een evenwicht in zitten', zo verklaarde Wynaendts deze stap.
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Meer over Aegon in andere media:
 
Geruchten over Société Générale zetten Aegon op fors verlies
(Volkskrant, pag. 20)
 
Miljarden Aegon in zwakke eurolanden
(Algemeen Dagblad, pag. 17; Het Parool, pag. 15)
 
Aegon-topman: Amerikaanse obligaties belangrijk en veilig
(Trouw, pag. 13)
 
Aegon hard geraakt door beursmalaise
(Telegraaf, pag. 21)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
ING'ers willen geen bonus voor top
(Telegraaf, pag. 21)

Reageer op dit artikel