nieuws

‘Risico op overstroming moet verzekerbaar zijn’

Archief

Nu het natuurgeweld wereldwijd toeneemt, moet ook Nederland rekening houden met overstromingen. Al tien tot vijftien jaar wordt er gepraat over de mogelijkheid voor bedrijven en particulieren om zich te verzekeren tegen dit risico, maar nog altijd is er niets geregeld. “Het roer moet om. We moeten niet langer onze kop in het zand steken en nu eens knopen doorhakken”, zegt verzekeringsmakelaar Aon vandaag in de Telegraaf.

‘Risico op overstroming moet verzekerbaar zijn’

Herverzekeraar Munich Re heeft nog nooit zo veel geld als gevolg van natuurrampen moeten uitkeren als in de eerste helft van dit jaar. Natuurrampen in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland zorgen voor miljardenclaims. "Weerdeslundigen hebben wereldwijd gewaarschuwd dat het weer extremer wordt, dat bewijs is er nu. Dat we ook in Nederland dergelijk natuurgeweld kunnen krijgen, moeten we niet langer negeren", reageert projectmanager overstromingsrisico Rob de Bruin van Aon. Volgens hem loopt Nederland verhoogd risico door de lage en de bevolkingsdichtheid. "Een overstroming hangt als het zwaard van Damocles boven ons hoofd."
(Telegraaf, pag. 25)
 
Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon moet beleggers vergoeden
(NRC, pag. 25)
 
Meer aandacht voor inflatie in beleggingsbeleid pensioenfondsen
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel