nieuws

Meer kopers melden zich bij makelaars en hypotheekadviseurs

Archief

De verlaging van de overdrachtsbelasting op 1 juli begint haar vruchten af te werpen. De eerste echte drastische maatregel van het kabinet om de sterk ingezakte huizenmarkt weer aan de praat te krijgen, leidt tot duidelijk meer huizenbezichtigingen en tot meer bezoeken bij hypotheekadviseurs, bericht Het Financieele Dagblad vandaag. 

Meer kopers melden zich bij makelaars en hypotheekadviseurs

Veel makelaars verwachten gezien de grotere belangstelling van consumenten hogere verkopen in september en oktober. Hypotheekadviseur De Hypotheker registreert 25% meer bezoekers. Makelaars door heel het land melden meer bezichtigingen, van 10% à 30%, met een uitschieter naar 100%. Bij de keten Hypotheek Visie ziet directeur Anton vanden Bol nog wel 'angst' bij consumenten. "Mensen vragen meer uitleg", zegt Van den Bol. "Er is wel potentie in de markt, maar nog geen durf. Er is nog sprake van een zekere angst en terughoudendheid."
Directeur Jeroen Stoop van de landelijke keten Makelaarsland meent een beeld voor het hele land te kunnen presenteren. De internetmakelaar met één vestiging — in Alkmaar — meldt 10% meer bezichtigingen.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Koersplan-claim ook open voor overige gedupeerden
(Telegraaf, pag. 21) 

Reageer op dit artikel