nieuws

Hypotheekwensen ‘matchen’ op eyeOpen

Archief

Consumenten kunnen hun hypotheekwensen sinds kort op internet matchen met die van vele andere Nederlanders én het advies van een grote groep specialisten.

 

Die mogelijkheid biedt de website eyeOpen in de vorm van een ‘hypotheekmatcher’: "De eerste financiële matcher ter wereld", zo luidt de aankondiging van het internetbedrijf zelf. "Het is een soort filter die de honderden hypotheken waar je uit kan kiezen, terugbrengt tot een voorstel van drie hypotheken die geschikt voor je zijn. Eerst vergelijken we in vier vragen jouw leefsituatie met die van meer dan duizend andere Nederlanders. Zo ontdek je welke hypotheekvorm bij je past. In het tweede deel stellen we je meer vragen. Jouw antwoorden vergelijken we met het advies van ruim 500 adviseurs. Het resultaat: een duidelijk hypotheekrapport met heldere uitleg waarmee jij naar een adviseur kan stappen voor een persoonlijk advies."

 

Een eigen servicecentrum kan bezoekers per mail of telefoon verder helpen, maar zij kunnen voor verder advies ook te rade gaan bij een ‘expertclub’. Daar zijn op dit moment alleen hypotheekadviseurs van Meeùs, IAK en De Hypotheekshop te vinden. Zij moeten eyeOpen een vast bedrag betalen als een consument zich via de website bij hen meldt.

 

Reageer op dit artikel