nieuws

Goed jaar voor AgriVer

Archief

De onderlinge hagelverzekeraar AgriVer in het Overijsselse Hasselt heeft in 2010 het nettoresultaat bijna zien verdubbelen naar een kleine _ 1,2 mln.

 

Agriver heeft volgens directeur Marien Boersma een heel goed jaar achter de rug: "De goudgerande jaarcijfers zijn een gevolg van een groei van alle bedrijfsonderdelen." De brutopremies stegen (afgerond) van _ 4,5 mln naar _ 5,0 mln, terwijl het schadebedrag daalde naar _ 1,2 mln (2,4). Het technisch resultaat nam hierdoor toe van _ 827.000 naar bijna _ 1,5 mln. De opbrengst uit beleggingen nam af tot _ 0,3 (0,5) mln.

 

"De goede resultaten van afgelopen jaar zien wij als een welkome voorbereiding op de eisen die Solvency II in de toekomst aan ons gaat stellen", aldus Boersma. "De winst na belastingen zal voor het overgrote deel worden toegevoegd aan de reserves."

 

Rampenverzekeraar

Agriver deed afgelopen jaar goede zaken met de regenwateroverlastverzekering, een product waarmee concurrent Aquapol inmiddels is gestopt. "Voor ons is een dergelijk product gemakkelijker te verkopen, omdat wij een echte ‘rampenverzekeraar’ zijn en ook een goed netwerk hebben om een dergelijke polis aan de boer te brengen", zegt Boersma.

 

Agriver bereidt zich nu voor op het Landbouwbeleid 2013, dat de komende tijd handen en voeten gaat krijgen. "Het risicobeheer zal waarschijnlijk volgens de heersende trend verder verschuiven in de richting van de particuliere ondernemer en dat zal ongetwijfeld tot een aantal nieuwe producten leiden", verwacht hij.

 

Reageer op dit artikel