nieuws

Discussie binnen FFP over nieuw register RFA

Archief

De Vereniging FFP heeft begin juli een speciale informatieavond voor leden ingelast. Die maken zich zorgen om het nieuwe Register Financieel Adviseurs (RFA), dat dit najaar opengesteld zou moeten worden.

 

Menig gecertificeerd planner maakt zich zorgen over de waarde en het onderscheidende vermogen van het eigen certificaat. Immers, het Register Financieel Adviseurs moet dé beroepsstandaard worden voor pakweg 25.000 adviseurs, zo verkondigde FFP-directeur Marjan van Kasteren onlangs in dit tijdschrift. "De FFP’er, die natuurlijk gewoon blijft bestaan, vertegenwoordigt hbo-plus en de RFA gaat richting hbo-niveau", aldus Van Kasteren. "Wij hebben straks twee grote registers."

 

Op 5 juli kwamen in Baarn veertig van de bijna 3.500 FFP-leden bijeen voor een nadere toelichting op de plannen van hun belangenorganisatie voor een nieuw register. "We hebben de informatie-achterstand kunnen wegnemen; dat is prima gelukt", aldus directeur Van Kasteren. Na de zomer wil de Vereniging FFP nog meer sessies met leden houden. "We zullen verder praten over dit initiatief en de gevolgen ervan voor de individuele FFP’er en diens positionering. Een register ernaast gaat niet ten koste van de FFP’er. Nee, het draagt juist bij aan de positie van de financieel planner."

 

Nieuwe voorzitter

Per 1 augustus wordt Marc van Poeteren (47) de nieuwe voorzitter van de Vereniging FFP. Hij volgt Henk Duthler op, die zes jaar lang optrad als leidsman van de beroepsorganisatie van gecertificeerd financieel planners. Van Poeteren is lid van de raad van bestuur van Theodoor Gilissen Bankiers. "Ik zie er naar uit om samen met het bestuur en directie het vakgebied financiële planning nog verder op de kaart te zetten. Richting consumenten is er nog een wereld te winnen. Consumentenprofilering zal dan ook een van de speerpunten van het FFP-beleid zijn", kondigt de kersverse FFP-voorzitter aan.

 

Reageer op dit artikel