nieuws

Bom onder woekerpolisakkoord

Archief

De uitspraak van het hof in Arnhem in de zaak Aegon versus Stichting Koersplan De Weg Kwijt legt een bom onder de woekerpolisakkoorden. Het arrest heeft grote gevolgen voor andere verzekeraars, meldt De Telegraaf vandaag. “Dit kan een waar slagveld worden”, reageert jurist Pieter Lijesen van Consumentenclaim.

Bom onder woekerpolisakkoord

"Feit is dat met dit arrest in de hand klanten van Aegon die niet bij de stichting zijn aangesloten naar de rechter kunnen stappen en een ijzersterke zaak hebben. Dit kan een bloedbad worden, want als deze lijn wordt doorgetrokken naar alle verzekeraars kunnen zij dat nooit betalen", aldus Lijesen. Stichting Verliespolis, een van de partijen die met verzekeraars tot een collectieve schadevergoeding voor de te hoge kosten is gekomen, juicht de uitspraak ook toe. "Elke cent die de klanten méér krijgen, is mooi meegenomen. Als een verzekeraar heeft gejokt, moet hij op de blaren zitten", reageert voorzitter Errol Keyner van de stichting. Hij benadrukt wel dat in de woekerpolisakkoorden met verzekeraars een vergoeding voor de te hoge kosten is opgenomen en een maximering van de kosten die verzekeraars in rekening mogen brengen. Over misleiding is niets geregeld.
(De Telegraaf, pag. 19)
 
Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon moet schadevergoeding betalen voor 'woeker'-Koersplan
(Volkskrant, pag. 18; De Telegraaf, pag. 7)
 
ABN Amro en APG azen op pensioenpot bedrijven
(De Telegraaf, pag. 19)

Reageer op dit artikel