nieuws

Arag: ‘vliegtuigpassagiers claimen vertraging niet’

Archief

Rechtsbijstandverzekeraar Arag constateert dat het gros van de Nederlandse luchtvaartpassagiers geen claim indient bij vertraging of annulering van vluchten. Uit inventarisatie van de verzekeraar blijkt dat in 2010 1,6 mln mensen die via Schiphol vlogen, hierdoor zijn gedupeerd en dat er in dat jaar slechts 8.500 klachten zijn geregisteerd.

Arag: ‘vliegtuigpassagiers claimen vertraging niet’

Arag gaat daarom vanaf 1 augustus reizigers via Twitter op de hoogte houden of vertraging of annulering in aanmerking komt voor compensatie.
"De compensatie voor een vertraagde of geannuleerde vlucht kan oplopen tot € 600 per passagier", zegt CEO Marc van Erven van Arag. Deze bedragen zijn nog exclusief  de additionele verblijfskosten, zoals maaltijden en eventuele overnachtingen. "Het laatste dat luchtvaartmaatschappijen zullen doen is ruchtbaarheid geven aan de compensatieregeling", aldus Van Erven. "De reiziger moet dus zelf opletten. Anders is hij een dief van zijn eigen portemonnee."

Reageer op dit artikel