nieuws

AnsvarIdéa ontfermt zich ook over Wederkerige 1820

Archief

De onderlinge waarborgmaatschappij Wederkerige 1820 heeft haar verzekeringsactiviteiten overgedragen aan AnsvarIdéa. Die kocht afgelopen najaar ook al de portefeuille van de kleine schadeverzekeraar Neerlandia van 1880.

 

Die portefeuille omvatte circa 50.000 particuliere schadepolissen. Wederkerige van 1820 was vooral actief als aanbieder van brandverzekeringen via het onafhankelijk intermediair. De portefeuille omvat zo’n 32.000 polissen. De Hoornse verzekeraar realiseerde daarmee in 2010 een brutopremieomzet van _ 4 mln, tegen _ 7,5 mln voor AnsvarIdéa. "Zelfstandige voortzetting van het schadebedrijf is gezien de veranderende wet- en regelgeving niet rendabel", zo motiveert Nico Waalkes namens het bestuur van de Wederkerige de verkoop.

 

"Met de overname van de verzekeringsactiviteiten van Neerlandia van 1880 en deze transactie verwachten wij dit jaar circa _ 15 mln premieomzet te realiseren", zegt Ansvar-directeur Ko Bertelkamp. "De gecombineerde organisatie staat borg voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan klanten en intermediair", voegt hij eraan toe.

 

AnsvarIdéa, gelieerd aan Turien & Co Assuradeuren in Alkmaar, is met 21 personeelsleden (in fte) vanuit Amsterdam actief op de schademarkt voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf. De negen medewerkers van De Wederkerige gaan mee over naar hun nieuwe werkgever, maar blijven voorlopig nog wel vanuit Hoorn werken.

 

Reageer op dit artikel