nieuws

Aegon topt provisie woonlastenpolis af

Archief

Bij _ 450 signaal,

 

Na _ 750 geen

 

betaling meer

 

Aegon hanteert sinds 1 juli een "signaalgrens en provisieplafond" bij de Woonlastenverzekering. Meer dan _ 750 provisie keert Aegon sowieso niet meer uit.

 

De maatregel, "besloten in overleg met de Autoriteit Financiële Markten (AFM)", geldt voor zowel nieuwe als bestaande polissen.

 

De provisie op de Aegon Woonlastenverzekering is maximaal 17,5% van de premie, maar kan door een bemiddelaar met stapjes van 0,5% worden ingesteld naar zelfs 0%. Aegon meldt het intermediair nu dat "wanneer de provisie van uw verzekeringen de signaalgrens van _ 450 bereikt", de accountmanager contact opneemt. "Samen met u kijkt hij of de provisie passend is. Wanneer dit het geval is, legt uw accountmanager zijn bevindingen schriftelijk vast."

 

De brief aan tussenpersonen vervolgt: "Zodra een Woonlastenverzekering het provisieplafond van _ 750 bereikt, zetten wij de verzekering netto voort. Dat betekent dat u geen provisie meer ontvangt over deze verzekering."

 

Zorgelijk

Marcel Holtrop, directeur Aegon Intermediair, zegt dat "wij heel goed begrijpen dat deze maatregelen uw werk als tussenpersoon bemoeilijken". Aegon wijst echter op regels in het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen 2 (BGFO2). "De AFM eist van verzekeraars een beleid waarin getoetst wordt of uw beloning/provisie in verhouding staat tot de werkzaamheden die u heeft verricht."

 

In mei voerde Jubilee een soortgelijk provisieplafond (van _ 450) in. Intermediairorganisatie Adfiz noemde die ontwikkeling toen "zorgelijk".

 

Reageer op dit artikel