nieuws

Adfiz haalt toezichthouder in huis

Archief

Per 1 augustus wordt Robert-Jan van Loon adjunct-directeur van Adfiz. In die hoedanigheid volgt hij Irene Okkerman op, die een eigen projectbureau begint. Van Loon is afkomstig van toezichthouder AFM.

 

Van Loon werkte in totaal negen jaar voor de Autoriteit Financiële Markten. Hij was als senior toezichthouder nauw betrokken bij vele beleidsdossiers op toezichtgebied. Daarvoor werkte hij onder meer bij accountantskantoor Coopers & Lybrand en ruim vijf jaar als financieel adviseur/planner bij de Rabobank.

 

"Ik hecht veel waarde aan de sterke combinatie van met beide benen in de adviespraktijk gestaan te hebben en ook jarenlang in het middelpunt van de beleidsontwikkeling te hebben geopereerd", zo motiveert algemeen directeur Hanneke Hartman de benoeming. "Het maakt van Robert-Jan dé geschikte man om voor Adfiz een goede verbinding te leggen tussen de belangenbehartiging voor de leden enerzijds en de dienstverlening aan de leden anderzijds." Hartman maakte dit voorjaar zelf ook de overstap van de AFM (als manager Toezichtsgroepen Financiële Dienstverlening) naar intermediairorganisatie Adfiz.

 

Okkerman

Irene Okkerman start na veertien jaar NVA en Adfiz per 1 september een eigen organisatie-projectbureau. Ze blijft echter zeker tot het einde van dit jaar verbonden aan Adfiz om invulling te geven aan enkele belangrijke lopende projecten, waaronder het transformatieprogramma.

 

Reageer op dit artikel