nieuws

Werkgelegenheid bij verzekeraars blijft dalen

Archief

De afgelopen twee jaar is veel werkgelegenheid verloren gegaan in het bank- en verzekeringswezen, dat naar verwachting ook in de komende jaren nog te maken krijgt met een relatief sterk krimpende werkgelegenheid. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Mercer en Centraal Beheer Achmea onder 1.200 werkgevers in alle sectoren.

Werkgelegenheid bij verzekeraars blijft dalen

De werkgelegenheid bij de overheid, de gezondheidszorg en de openbare nutsbedrijven blijkt niet of nauwelijks negatief te zijn beïnvloed, maar in de bank- en verzekeringssector ijlen de gevolgen van de recessie nog enige tijd na. Veel werkgevers lossen de ontstane capaciteitsproblemen op door zzp'ers in te zetten. In dit kader valt het bank- en verzekeringswezen op met relatief hoge scores voor vrijwel alle functiegebieden. De belangrijkste reden om gebruik te maken van zzp-ers blijkt niet de prijs, aldus de onderzoekers, maar de flexibiliteit en de directe beschikbaarheid, veelal in combinatie met specifieke kennis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.