nieuws

TVM: ladingdiefstal dit jaar naar € 500 mln

Archief

Preventie

Veel transportondernemingen doen te weinig aan preventie, vindt TVM. In dit kader neemt de verzekeraar zelf ook maatregelen. Zo wijzen adviseurs de bij TVM verzekerde transportbedrijven op een veiligheidsprotocol en de zwakke plekken van het bedrijf. "Vertel bijvoorbeeld in een chauffeurscafé niet welke lading je vervoert. Niet zelden worden criminelen getipt", aldus de woordvoerder. Bedrijven die niet aan het veiligheidsprotocol voldoen, dreigen op een zwarte lijst te komen.
 
Naast diefstalpreventie zal TVM de aangesloten transportbedrijven ook gaan adviseren over inhoud en kwaliteit van transportopleidingen. Hiervoor is de nieuwe dienst TVM Transportopleidingen in het leven geroepen, die een speciale erkenning heeft verleend aan verschillende transportopleidingen en actief gaat meewerken aan de inhoud van cursusprogramma's.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.